onsdag 25 mars 2015

Jordgubbar med vaniljkräm lchf

Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret
Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver..........

Nu ska jag inte traggla mer om det, vet hur jädrans nyfiken jag själv blir när någon pratar om A men inte avslöjar B så jag lovar att knipa igen tills allt har fallit på plats.

Och det är för 17 lillördag och då tycker jag att vi förtjänar något riktigt förföriskt gott efter maten ikväll eller hur?

Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm.
Eller en läcker marängbakelse med krispigt innehåll och en len smörkräm utanpå.

De här bjöd jag på i lördags när lillebror med familj hälsade på och det var väl den enda stunden det var tyst i alla fall någon sekund under den kvällen.
Jag tar det som ett gott betyg och visst njöt vi alla av de här himmelskt goda desserterna. 

JORDGUBBAR MED VANILJKRÄM A LA LCHF
Ingredienser 2 port
Ca 1/2 liter jordgubbar
Ca 1/2 dl valnötter (eller andra nötter)
Ca 1-2 dl vispgrädde
Ca 1- 2 dl grekisk yoghurt
Vaniljextrakt
Flytande honung
Mörk choklad
Så här gör jag
Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar
Fördela ut dem i 2 glas eller skålar
Hacka nötterna och strössla dem över jordgubbarna
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda grädden med grekisk yoghurt och vaniljextrakt
Lägg en klick över jordgubbarna
Ringla honung över
Dekorera med riven mörk choklad och en jordgubbe

Njuuut!


RICE KRISPIES BAKELSE MED SMÖRKRÄM
Ingredienser 4 port
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Smörkräm
2 äggulor
1/2 dl socker
  1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
  60 g smör
Vaniljkräm
Ca 3 dl vispgrädde 
Ca 3 dl grekisk yoghurt
Ca 2-3 msk florsocker
Bär och frukt till garnering
Så här gör jag
 Vispa äggvitorna. Tillsätt socker under tiden och vispa smeten fast
Vänd försiktigt ner Rice Krispies i smeten
Klicka ut fyra runda bakelser
Grädda mitt i ugnen i 140 grader i ca 1 timme och 15 minuter (håll koll)
Låt svalna
Smörkräm
Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och grädde i en rostfri kastrull
Värm försiktigt under omrörning
Ta från värmen när krämen börjar tjockna, den behöver inte koka
Tillsätt smöret klickvis
Låt smörkrämen svalna helt
Vaniljkräm
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda grädden med grekisk yoghurt och florsocker

Bered smörkrämen på rice krispiesbakelserna
Klicka ut vaniljkrämen ovanpå smörkrämen
Dekorera med frukt och bär  
Du kan förbereda bakelserna innan gästerna kommer, jag la ihop mina redan på eftermiddagen och lät dem stå i kylen


Och är du inte sugen på något sött utan hellre vill ha något salt då är de här ostchipsen som gjorda för dig.

OSTCHIPS
Ingredienser
En starkare ost typ Västerbotten
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Riv osten
Fördela osten i  högar på en bakplåtsklädd plåt
Sätt in i ugnen i några minuter till osten fått färg
Låt svalna


Och vad hittar ni på en onsdag som denna vänner?
Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också.

Ha en förträfflig lillördag vänner!

Kramisar
T

10 kommentarer :

  1. Tack för tips om underbara efterrätter. De där ostchipsen har jag gjort flera gånger och de är såååå goda. Hoppas du får en kanonfin lill-lördag!
    Stor kram
    Maria

    SvaraRadera
  2. Tack för massa fina recept och bilder och framför allt inspiration
    Stor Kram till dig vännen !!
    Sanna

    SvaraRadera
  3. Åh så mycket gott...dom där ostchipsen ska jag göra i helgen...tack för det lätta tipset ;))
    Ha en fin lill lördag...själv ska jag förbereda lite saker som jag ska stå och sälja på loppisen som är i Folkets park på söndag...brukar vara kul, och mycket folk brukar komma ;).
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Vad nyfiken jag blir nu. Förstår att det ploppar upp mycket idéer hos dig som är så kreativ. Spännande! Supergott recept det där och fina bilder. Kramis Suss

    SvaraRadera
  7. Mums vilka underbara efterrätter och vackra bilder :)

    Hoppas du har en härlig Onsdag.

    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Tack för fina bilder och bra recept. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  9. Så mycket smarrigt! Roligt med dina recept, tack:)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Allting ser vansinnigt gott ut! Du är så duktig.
    Kram

    SvaraRadera