lördag 29 april 2017

Tips på dryck till kryddstark mat

Men så skönt med långhelg...
Och vi har startat den med en riktigt lååångfrukost.... så nu är jag redo för dagen, som i och för sig kommer bli väldans lugn.

Har en del som måste göras vid datorn där jag allt som oftast sitter. Kan vara glad över att jag än så länge inte blivit drabbad av någon musarm, men däremot börjar jag får synliga spår av en "apple-bottom", he, he.......

Hur som haver när vi har haft gäster på det senaste har jag oftast serverat asiatisk eller åtminstone väldans välkryddad mat.
Och det tycker jag kan vara lite knivigt att hitta rätt dryck till, i alla fall om man vill bjuda på vin till.

Men så blev jag rekommenderad den här, Jeanneret Gewürztraminer riesling, av den alltid lika kunniga och servicevänliga personalen på systemet.

Och det har verkligen gått hem hos våra gäster. De flesta har faktiskt velat ha namnet på vinet, så att de själva i sin tur kan servera det på sina middagar.
Ett bra betyg måste jag säga....


Det här är ett halvtorrt, mycket frisk vin med blommig smak, man hittar också inslag av ananas, citronskal, vingummi och rosor.

Vinet serveras bäst vid 8-10 grader tillsammans med (enligt mig) kryddstarka rätter.

Det här är ett sött vin 30g/l vilket för mina smaklökar är på tok för sött att bara att sitta och smutta på, men just till en maträtt där det finns en rejäl hetta, balansera vinet upp smakerna.

Är man däremot förtjust i Rieslingviner så är det här ett utmärkt vin att sitta och sippa på en ljummen sommarkväll när solen går ner i horisonten.

Som ett matvin får

Jeanneret Gewürztraminer riesling
TTT+

HÄR hittar du Jeanneret Gewürztraminer riesling
 


Önskar er en förtrollande dag vänner!

Kramisar
T

9 kommentarer :

  1. Tack för tipset !! Själv gillar jag bäst vitt vin, fast visst dricker jag rött också , till
    kött och ost. Men kött är jag inte så förtjust i längre...
    Fräscha bilder !
    Ha en trevlig dag/kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för tipset-det ska vi testa.
    Så vacker du är i den fina klänningen. Du är alltid så piffig&fin tycker jag.
    Ha en fin kväll.
    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta du. Rekommendera det här vinet när du ska servera kryddstark mat, då är det verkligen perfekt,annars en aningens för sött enligt mig. Ha en härlig start på jobbveckan. Kram Tina

      Radera
  3. Tack för vintipset, håller med att det kan vara svårt att hitta rätta sorter för maträtter ibland.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Älskar Rieslingvin, våra vänner kallar mig "fru Riesling". Dock får vinet inte vara halvtorrt, hua, torrt ska det vara, från Alsace, Rheingau eller Phalz. Viner från Mosel går helt bort, halvtorra hela gänget. Vackert i Mosel men dit åker vi inte längre. Hemma hos oss har det aldrig serverats boxvin och kommer inte att ske framöver heller.
    Kram Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej "Fru Riesling". Är precis som dig och vill ha torra vita viner speciellt från Reisling, men just det här har varit perfekt till stark mat. Mosel är ljuvligt vackert, var där för ett antal år sedan och njöt av både miljö, mat och ett och annat glas vin..... Ha en fin start på veckan. Kram Tina

      Radera
  5. Hej, Jag försökte lära mej dricka vin en hel sommar , Rött , vitt rose bubbel o allt möjligt , men det går bara inte , allt smakar lika illa . Tack för fina bilder.Kajsa

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset om vinet, har lite svårt för det söta. Men ett riktigt kallt vitt vin är gott. Vilken fin klänning du har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack rara du. Har också svårt med söta viner men just till stark mat kan jag varmt rekommendera detta. Ha en fin start på veckan. Kram TIna

      Radera