lördag 8 juli 2017

Till gofikan i helgen, mjuk snickerskaka med jordnötsfrosting lchf

Här vaknade vi tidigt av regnsmatter på fönsterrutorna
Och det är semester........den känslan alltså.......

Och här startar vi ledigheten med lite tråkgöra.....rensa och städa vårt skämsrum, som det nu ska bli ordning och reda i en gång för alla.....
Perfekt jobb när det är svalt ute och så skönt när det är gjort.

Som tur är finns den här godsaken i kylen, mjuk snickerskaka med jordnötsfrosting lchf.

Gofika måste man njuta av när man fixar och donar med mindre roliga saker.
En eller två bitar av den här........ sen så.....är energin på topp igen...

Prova vetja....


TIPS

Jag använde sesamfrön att "bröa" sockerkaksformen, men det går såklart lika bra med till exempel mandelmjöl, kakao, kokosflingor eller mandelspån


Man kan skippa frostingen och chokladen på kakan, men jag lovar det är värt att göra plus att jordnötsfrostingen ger den där lilla kolasmaken, mums......

Man kan förvara kakan i kylen några dagar, annars frys den.
.............................................................................................................................................................


MJUK SNICKERSKAKA MED JORDNÖTSFROSTING LCHF
Ingredienser liten kaka
3 dl mandelmjöl
1/2 dl Ica sötströ
1 tsk honung
100 g rumsvarmt smör
2 äggulor
2 äggvitor
50 g grovhackad mörk choklad
1 tsk bakpulver
1 dl jordnötssmör
1 dl grovhackade salta jordnötter
1 tsk vaniljextrakt

Garnering
50 g mörk choklad 

1/2 dl jordnötssmör
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt

Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj och en liten sockerkaksform och bröa med sesamfrön

Vispa Smör, Ica sötströ och honung vitt och pösigt
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Tillsätt mandelmjöl, jordnötssmör, bakpulver, vaniljextrakt, salta jordnötter och mörk choklad
Vispa till en smet
Vispa upp äggvitorna hårt
Blanda ner (ej vispa) lite av äggvitorna i smeten och tillsätt därefter resten, Blanda väl
Häll ner smeten i sockerkaksformen
Låt sockerkakan stå i ugnen i ca 40-50 minuter
Ta ut och låt svalna

Kör jordnötssmör, kokosfett i mikron så det smälter. 
Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl

Smält den mörka chokladen i mikron

Ringla jordnötsfrostingen över kakan och därefter den smälta chokladen

Ställ in den mjuka snickerskakan i frysen ca 15 minuter så att frostingen och chokladen stelnar och förvara den därefter i kylen.
Går bra att frysa också såklart.

NJUUUUUUT!

.............................................................................................................................................................



Nu kan jag inte sitta här längre, dags att kavla upp ärmarna och jobba lite......

Ha en finfin dag vänner och njut av sommaren!

Kramisar
T

5 kommentarer :

  1. Men du .....Hur go ser/låter inte denna & fiiin ...❤️
    Kommer på fika hihi

    /Kram finaste &
    Tack för ett återigen ljuvligt recept & läskande vackra foto!

    SvaraRadera
  2. Mums ser jätte gott ut. Tack för recept. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. En sådan där bit skulle inte vara fel till fikat nu.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Mums, så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  5. Visst finns det mycket man kan göra när vädret inte är på topp. Här ska renoveras en del. Varvat med utevistelse när solen vill visa sig. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera