lördag 19 augusti 2017

Ett hantverk som kräver både passion och tålamod


Hej

Mr C här, dax för en ölpaus..

När vi reste till Örebro förra helgen passade vi på att besöka ett bryggeri som på kort tid blivit ett av mina absoluta favoriter, Örebro Brygghus.

I våras fick jag ett tips om att deras Passion Für Berlin var nå´t alldeles extra, och den är verkligen en härligt frisk bomb av syrlig passionsfrukt. När den följdes upp av Berliner Weisse Hallon som vi skrev om HÄR, blev jag riktigt nyfiken på vad de mer hade att erbjuda. 


Så vi, ja hon den ärtiga var såklart också med (hoppas ju på att hon också ska fatta det där med ölets magi) steppade in i en lokal på Aspholmen i Örebro. Utanför rätt så oansenligt men innanför den blåa dörren väntade ett bländande fräscht och modernt bryggeri (vitt, svart och rostfritt, inte konstigt att T trivdes..) 


Vi togs emot av de sköna lirarna Anders och Christoffer som jag ärligt måste erkänna är än mer ölnördar än mig. Två maestros som besitter en stor kunskap om livets dryck och både jag och T lyssnade med stora Dumboöron. 


Och vi sög in, inte bara all information som två torra svampar utan vi fick också chansen att smaka på flera av Örebro brygghus ölsorter, jag var i någon form av extas och T, hon fick köra, rättvis fördelning enligt mig.


Att Örebro brygghus bara har funnits i lite drygt ett år är för mig en gåta, nivån är hög. Det är ett bryggeri som drivs av eldsjälar som älskar det de gör, det finns en stor genuin kärlek bakom varje flaska och varje sort är framtagen med stor passion och tålamod, att få fram sådana här smaker kräver sin man (eller kvinna för den delen) och inget man gör över en kafferast.  

Jag var redan imponerad innan vi steg innanför den där blå dörren och än mer efter. 

Grattis Örebro ni har ett bryggeri i världsklass!


Tankarna där ölet jäser


Christoffer som bland annat tagit fram bryggeriets Stout i samarbete med All In Brewing i Göteborg. En kraftfull öl med aromer som för tankarna till hårt rostat bröd, mörk karamell, kaffe och choklad. En riktig favorit





Anders är ett riktigt proffs på suröl, vilket han började att själv brygga hemma och nu utvecklat till de suröl som finns i bryggeriets sortiment.


Hallon och passion finns för närvarande på systemet, flera varianter har släppts lokalt, vi smakade en med svarta vinbär som jag vet kommer finnas i vårt kylskåp, eller vad säger du T?



Lycka på ett bord



Och i ett glas



Sen skulle det doftas


och avsmakas och doftas igen


Jag fick också chansen att smaka på alldeles färska öl som ännu inte tappats, mycket intressant




Deras snygga etiketter med egen underfundig stil



Folköl på väg



För er glada Örebroare finns produkterna på systemet, för oss andra dödliga finns de på utvalda orter och såklart oftast i beställningssortimentet.

En intressant förmiddag som inte bara var informativ utan också gav en inblick i hur mycket arbete och engagemang det ligger bakom varje flaska, något som gjort att jag har stor respekt för er som lägger er själ i detta hantverk. 

Tack Anders och Christoffer att vi fick kika in till er, tror minsann att ni även fick hon den ärtiga att förstå ölets mening i livet, det ni! 


Mer info om Örebro brygghus hittar du HÄR


See you next week friends

Mr C

8 kommentarer :

  1. Måste vara som i himlen om man är ölfantast.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  2. Åh det kan vara gott med en kall öl ! helst på sommaren ;)
    Roligt med olika sorters smak på öl...en del kan vara riktigt goda ;)
    Önskar dej en fin vecka...vi åker i morgon till Kreta, så jag håller mej borta från bloggen ett tag. Men finns på instagram som bia_hag, där kommer jag att visa bilder från semestern mest hela tiden, hihi...
    Ha det gott !
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Ditt intresse och professionalism för öl är bara att applådera, tycker själv det är intressant att besöka passionerade ölmakare och göra en initierad provning trots att öl inte är en favoritdryck men för egen del så mycket intressantare att träffa vinmakare med samma passion och få en vinprovning med mycket fakta kring. Vi, min man och jag ordnar ju vinresor till Tyskland, Frankrike och Italien och är numera goda vänner till ett antal vinmakare. Det gör att vi aldrig någonsin kan tänka oss att dricka boxvin. En del vinmakare skäms ju för sin boxlina och säger att den är för den svenska och norska marknaden.
    Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monika. Egentligen borde Mr C svara dig eftersom det är han som skriver ölinläggen och är den stora ölnörden. Men jag måste erkänna att jag blir mer och mer intresserad och i slutet på veckan ska vi faktiskt åka på en ölfestival. Era vinresor låter väldans intressant,något du vill dela med dig av? Själva har vi bokat in tre olika vinprovningar i höst som ska bli spännande att gå på. Så japp vårt öl och vinintresse ökar och det är riktigt kul. Kram TIna

      Radera
  4. Men ååå Mr C... du är ju som klippt o skuren för att skriva du... å jag tror att vi alla som läser blir charmade....
    ...av dig...den där ölen...den kan du allt behålla...hehe....
    Tina får se upp så du inte tar över bloggen helt å hållet...;)
    Kraaaaaaam

    SvaraRadera
  5. Ett riktigt hantverk, minsann... Tyvärr är jag som Mrs T, gillar inte öl alls.... inte ens en mun :o Men maken där emot, så jag visar honom inlägget som ett tips...!!!
    Söndagskram från Kate

    SvaraRadera
  6. Hej! Vad trevligt att ni delar på bloggen. Ni är bästa kombon du o Tina. Kul med lokala bryggerier. Jag har besökt Nils Oscars bryggeri i Nyköping. Riktigt spännande fast jag inte dricker öl.

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
  7. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
    Thank for your very good article...!
    บอลพรุ่งนี้

    SvaraRadera