fredag 18 augusti 2017

Bästa frukosten som du gör på ett kick..........Hemmafixad granola lchf

Är du frukostmänniska?

Jag ääälskar frukost och blir  inte människa förrän jag har fått i mig något på morgonen, ett måste för mig.

Oftast äter jag omelett (recept på den hittar du HÄR) men nu under sommaren har en annan frukost seglat upp som favorit.....den här......hemmafixad granola med färska bär och grekisk yoghurt.

Men hur god på en skala........världsgod.....

Fräscht och mättande och vet du den är bara så busenkel att göra.

Hacka, blanda ihop, in i ugnen, rör om, klart......

Jag brukar göra den när jag står vid spisen och fixar kvällsmaten typ, då när jag ändå är i farten....

Sen har jag ju lyxen att kunna gå ut i trädgården och plocka blåbär.
Måste vara ett riktigt blåbärsår för Göta Petter vad det lyser blått där ute på buskarna, vardagslyx på högsta nivå enligt mig.....

Så ikväll när du fixar fredagsmyset, svischa in en plåt så har du den bästa frukosten redan klar till helgen.....



TIPS

Använd de nötter och frön just du gillar, de här är bara mina favvisar...

Kryddorna kan du också såklart byta ut

Honungen kan man skippa om man är extra sockerkänslig

Håll lite koll på ugnen, nötter och frön bränns lätt så glöm inte att veva runt

.............................................................................................................................................................

HEMMAFIXAD GRANOLA À LA HOME2TINY
Ingredienser
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
2 dl blandade nötter (jag tog val och pekannötter)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
Knappt 1/2 dl vatten
1/2 dl smält kokosolja
1 msk honung

Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Grovhacka alla nötter
Blanda ihop alla nötter, frön och kryddor i en skål
Smält kokosoljan i mikron
Rör ner honung och vatten i den smälta kokosoljan
Häll blandningen över nötter och frön
Blanda väl
Häll ut på en plåt och fördela ut det jämnt
Låt stå i ugnen cirka 20 minuter
Jag brukar sätta timern först på 10 minuter och röra om väl och låter sen granolan stå inne 10 minuter till
Rör om väl när du tar ut granolan ur ugnen. Låt stå och svalna

Serveras med grekisk yoghurt och färska bär eller på din omelett eller till......

 NJUUUUUUT!

.................................................................................................................................................................

 



Hörrni fredag redan......vart i himmelns namn tar tiden vägen?
Jag hinner inte med liksom...... kan i och för sig bero på att jag legat pladask halva veckan....men nu så full fart mot helgen, jisses så skönt....

Önskar dig den bästa fredagen och låt oss tillsammans vara starka mot den ondska som försöker skrämma oss.
Idag går mina tankar extra till Barcelona!
Ta hand om er vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Älskar frukostar, speciellt när man har tid att sitta länge. Måste testa detta. Ha en fin fredag. Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Ser jättegod ut. Jag brukar äta ägg till frukost men ibland är det gott med annat. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Ja, granolan har blivit hela familjens frukostfavorit, och jag gör en plåt i veckan :)
    Gudagott med färska bär och frukter! Jag använder ekologisk basmusli som grund i min..
    Önskar Dig en finfin lördag, kram Kate

    SvaraRadera
  4. Så gottit & vilka fantastiska foton ... ❤️
    /Kram & ha dé så gott!

    SvaraRadera
  5. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
    Thank for your very good article...!
    บอลพรุ่งนี้

    SvaraRadera